uvecanje penisa

Proizvodi za povećanje penisa: Da li zaista deluju?

Razmišljate o proizvodima koji obećavaju povećanje veličine penisa? Evo informacija o tome šta možete očekivati od pilula za poboljšanje muškosti, pumpi, vežbi i hirurških zahvata.

Oglasi za proizvode i procedure za povećanje penisa su svuda. Postoji ogroman broj pumpi, pilula, tegova, vežbi i hirurških zahvata koji tvrde da mogu povećati dužinu i obim vašeg penisa.

Međutim, malo je naučne podrške za nehirurške metode povećanja penisa. Nijedna pouzdana medicinska organizacija ne preporučuje operaciju penisa iz čisto kozmetičkih razloga.

Većina tehnika koje se reklamiraju zapravo ne daje rezultate, a neke od njih mogu oštetiti vaš penis. Razmislite dva puta pre nego što se odlučite probati bilo koju od njih.

Veličina penisa: Šta je normalno, a šta nije?

Strah da vaš penis izgleda premal ili je premali da bi zadovoljio vašu partnerku tokom seksa je uobičajen. Međutim, većina muškaraca koji misle da im je penis premali zapravo ima penis koji se smatra tipičnom veličinom.

Slično tome, mnogi muškarci imaju preuveličanu predstavu o tome šta se smatra “tipičnom” veličinom penisa.

Veličina penisa u ne-erektilnom stanju nije dosledan pokazatelj veličine kada je penis u erekciji. Ako je vaš penis oko 13 centimetara ili duži kada je u erekciji, smatra se tipičnom veličinom.

Penis se smatra malim samo ako meri manje od 7,5 centimetara u erekciji. Ovo je stanje poznato kao mikro penis.

Kako partneri percipiraju veličinu penisa?

Reklamni sadržaji bi vas mogli navesti da verujete da je vašoj partnerki veoma značajna veličina penisa. Ako imate zabrinutosti, razgovarajte s partnerkom.

Razumevanje potreba i želja vašeg partnera verovatno će više doprineti poboljšanju vašeg seksualnog odnosa nego menjanje veličine vašeg penisa.

Ne verujte pričama

Mnoge kompanije nude razne vrste nehirurških tretmana za povećanje penisa. Često ih promovišu ozbiljno napadni oglasi koji uključuju podršku “naučnih” istraživača.

Ako pažljivo pogledate ili istražite, primetićete da tvrdnje o njihovoj sigurnosti i efikasnosti nisu dokazane. Ovi proizvodi mogu sadržavati potencijalno opasne sastojke koji nisu navedeni na etiketi.

Marketeri se oslanjaju na oglase s osobama koje preporučuju proizvod. Takođe, mogu koristiti podatke koji nisu tačni i upitne pre i posle fotografije. Dodaci ishrani ne zahtevaju odobrenje Američke uprave za hranu i lekove (FDA) a ni većine Evropskih, pa proizvođači ne moraju dokazivati koliko je proizvod bezbedan ili efikasan.

Proizvodi za povećanje penisa

Većina reklamiranih metoda za povećanje penisa ne daje rezultate, a neki od njih mogu uzrokovati trajna oštećenja penisa. Evo nekoliko široko promovisanih proizvoda i tehnika:

 1. Tablete i losioni: Ovi obično sadrže vitamine, minerale, biljke ili hormone za koje proizvođači tvrde da povećavaju penis. Nijedan od ovih proizvoda nije dokazano delotvoran, a neki mogu biti štetni.
 2. Vakuum pumpe: Budući da pumpe povlače krv u penis, što ga čini otečenim, ponekad se koriste za lečenje erektilne disfunkcije. Vakuum pumpa privremeno može povećati izgled penisa, ali prečesta ili preduga upotreba može oštetiti elastično tkivo u penisu, dovodeći do manje čvrstih erekcija.
 3. Vežbe: Ponekad nazivane jelqing, ove vežbe koriste pokret ruke preko ruke kako bi gurnule krv od osnove do glave penisa. Iako ova tehnika izgleda sigurnija od drugih metoda, nema naučnih dokaza da je efikasna i može dovesti do stvaranja ožiljaka, bolova i deformacija.
 4. Rastezanje: Rastezanje uključuje pričvršćivanje uređaja za rastezanje ili produživača, takođe poznatog kao uređaj za vuču penisa, za penis radi blagog napetosti. Neki mali studijski podaci su izvestili o povećanju dužine od pola inča do gotovo 2 inča (oko 1 do 3 centimetra) s ovim uređajima. Međutim, ova aktivnost može biti neugodna i zahteva posvećenost od najmanje 4 do 6 sati dnevno tokom mnogo meseci da bi se videli rezultati.

Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se utvrdilo da li je rastezanje sigurno i da li daje rezultate.

Hirurgija je rizična i možda neće dati rezultate

Studije o hirurškim zahvatima za produžavanje ili povećavanje debljine penisa pokazale su mešovite rezultate u vezi sa sigurnošću, efikasnošću i zadovoljstvom pacijenata.

U najboljem slučaju, hirurgija može pružiti blago povećanje obima penisa. Ili hirurgija može dodati izgled blagog povećanja dužine u ne-erektilnom stanju penisa. Međutim, ne menja stvarnu dužinu penisa. U najgorem slučaju, hirurgija može izazvati komplikacije poput infekcije, stvaranja ožiljaka i gubitka osećaja ili funkcije.

Hirurške metode povećanja penisa – Nisu za kozmetičku upotrebu

Potreba za hirurškim zahvatima radi povećanja penisa je retka. Hirurgija se obično primenjuje kod muškaraca čiji penis ne funkcioniše zbog problema prisutnih od rođenja ili povrede.

Neki hirurzi nude kozmetičko povećanje penisa koristeći razne tehnike. Međutim, ovo je kontroverzno i smatra se nepotrebnim od strane mnogih stručnjaka. U nekim slučajevima može biti trajno štetno. Ovi hirurški zahvati trebali bi se smatrati eksperimentalnim. Nema dovoljno istraživanja o hirurškim metodama povećanja penisa kako bi se pružila tačna slika o rizicima i koristima.

Primeri hirurških zahvata koji se primenjuju radi povećanja dužine ili debljine penisa uključuju:

 1. Secanje na suspenzorni ligament: Najčešće korišćeni hirurški postupak za produžavanje penisa uključuje seciranje suspenzornog ligamenta koji povezuje penis s pubičnom kosti. Takođe, koža se premešta iz stomaka na telo penisa. Kada se ovaj ligament iseče, penis deluje duže jer više od njega visi. Međutim, ovo ne menja stvarnu dužinu penisa.

  Takođe, seciranje suspenzornog ligamenta može uzrokovati nestabilnost u erekciji. Nedostatak podrške tokom erekcije može dovesti do povreda penisa tokom seksualne aktivnosti. Takođe, ligament može ponovno srasti zajedno, uzrokujući skraćen izgled penisa. Ponekad se seciranje suspenzornog ligamenta kombinuje s drugim postupcima, poput uklanjanja viška masnog tkiva preko pubične kosti.
 2. Ubrizgavanje masti: Postupak za povećanje debljine penisa uključuje uzimanje masti s mesnatog dela tela i ubrizgavanje u telo penisa. Rezultati mogu biti razočaravajući, jer se neka od ubrizgane masti može neujednačeno širiti ili biti ponovno apsorbovana od strane tela. To može rezultirati penisom koji je savijen, neujednačeno oblikovan i neregularnog izgleda. Mogu se javiti i ožiljci, kao i problemi sa senzacijom i čvrstoćom erekcija. Za ubrizgavanje se koristi nekoliko drugih proizvoda, ali slični su loši rezultati.
 3. Presađivanje tkiva: Još jedna tehnika za povećanje širine ili dužine je presađivanje tkiva. To uključuje uzimanje dela kože i masnog sloja (presadak) sa drugog mesta na telu. Ovaj presadak se šije na telo penisa. Ponekad se koristi i drugi materijal za presađivanje. Nijedan od ovih postupaka nije dokazano bezbedan ili efikasan. Ovi postupci mogu izazvati infekciju i ožiljke koji mogu deformisati oblik penisa. Takođe, mogu uticati na vašu sposobnost postizanja erekcije.
 4. Implanti za penis: Ovi hirurški zahvati uključuju postavljanje materijala ispod kože penisa kako bi mu se dao deblji izgled. Infekcije i problemi s presadkom mogu zahtevati dodatnu operaciju radi uklanjanja presadka. Može doći do skraćivanja, ožiljaka i savijanja penisa. Hirurgija takođe može uticati na vašu sposobnost postizanja erekcije.

Neki korisni saveti

 1. Komunikacija sa partnerom: Razgovor o zabrinutostima vezanim za veličinu penisa može biti izazovan, ali otvorena komunikacija može ojačati vaš odnos i unaprediti intimni život.
 2. Održavanje zdrave težine: Ako imate suvišnih kilograma i “pivski stomak”, višak masnog tkiva može učiniti da penis izgleda kraće nego što zaista jeste. Redovno vežbanje ne samo da poboljšava opšte zdravlje, već može povećati snagu i izdržljivost tokom seksualnih aktivnosti.
 3. Konsultacije sa zdravstvenim stručnjacima ili savetnicima: Ako osećaji nezadovoljstva veličinom penisa i dalje traju, obratite se zdravstvenim stručnjacima ili stručnjacima za mentalno zdravlje. Oni mogu pružiti podršku, razjasniti zabrinutosti i pružiti savete o unapređenju seksualnog zadovoljstva bez korišćenja kozmetičkih intervencija.

Zaključak

Mnogi muškarci veruju da će povećanje veličine njihovih penisa učiniti da budu bolji ljubavnici ili privlačniji. Međutim, verovatno je da se vaš penis već nalazi unutar tipičnog opsega veličina.

Čak i ako je vaš penis manji od proseka, to možda nije od značaja za vašeg partnera. Štaviše, nema dokazanog načina da se penis učini većim.

Rešenje za vaše brige oko veličine penisa može biti jednostavno kao razgovor s partnerom ili rad na poboljšanju fizičke kondicije. Ako ovi koraci ne pomognu, razgovarajte s profesionalnim savetnikom o svojim brigama.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *